Een betere wereld

Groene energie tips

Wat is webdesign?

Al sinds de komst van internet wordt ook de term webdesign gebruikt. Maar weinig mensen weten echter de precieze inhoud van deze term. Dus wat is webdesign eigenlijk.

Voorkant en achterkant website

Een website bestaat grof gezegd uit twee delen: de voorkant en de achterkant. De voorkant is het deel dat de gebruiker ziet als hij jouw website bezoekt, het visuele deel dus. De achterkant is het deel dat ervoor zorgt dat jouw website doet wat het moet doen. Eigenlijk wordt hiermee de techniek bedoeld die je website draaiende houdt. Toch zie je heel vaak dat webdesign niet alleen als term voor de voorkant, maar ook voor de achterkant van een website wordt gebruikt. Er wordt dan het totale ontwerp van een website mee bedoeld, bekijk het werk van Webit.be voor een overzicht van wat er zoal mogelijk is.

Schakel een bureau in

Er zijn bureaus die zowel de voor- als d achterkant van je website kunnen ontwerpen. Dat kan handig zijn omdat zowel het design als de techniek dan optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden. Wanneer je dus een website wilt laten bouwen of je huidige website een update wilt laten geven is het goed om duidelijk te hebben wat je wilt. Wil je alleen dat de voorkant er beter uitziet, maar dat de website verder hetzelfde blijft werken? Of wil je ook nieuwe elementen aan je website toevoegen, zoals een webshop?

Webdesign is dus een breed begrip dat in de basis alles betrekking heeft op de voorkant van een website, het uiterlijk. Maar de term wordt ook vaak gebruikt voor het totale ontwerp van een website, waardoor er nogal eens verwarring ontstaat. Handig dus om dit duidelijk te omschrijven als je je website wilt laten veranderen.