Een betere wereld

Groene energie tips

Wat voor soorten stop motion ideeën zijn er?

Je wilt een stop motion laten maken, gaat even Googelen en komt er al snel achter dat er niet iets is zoals een standaard stop motion video. Een stop motion video kan op vele manieren gemaakt worden, de manier waarop je het maakt heeft vanzelfsprekend invloed op het eindresultaat.

Waarom een stop motion video?

De voornaamste reden dat bedrijven stop motion video’s inzetten is om het feit dat stop motion video’s het over het algemeen erg goed doen. Op sociale media, als promo video maar ook als uitlegvideo’s op je eigen website. Stop motion video’s worden als authentieker ervaren dan andere video’s ondanks dat de boodschap vaak hetzelfde is.

Wat is een stop motion video?

Even een stap terug, wat is een stop motion video? Een stop motion video is een aaneenschakeling van foto’s of waarin je steeds iets kleins verandert. Het video aspect ontstaat doordat je deze foto’s achter elkaar zet en snel afspeelt.

Voor alle technologische ontwikkelingen was stop motion de enige manier om speciale effecten toe te voegen aan video’s, dit is waarschijnlijk ook de reden waarom consumenten stop motion video’s als authentiek ervaren.

Stop motion ideeën

Met stop motion video’s kun je je helemaal uitleven, dat doen we dan ook regelmatig in onze stop motion studio. We creëren de mooiste video’s met een combinatie van jouw producten, en pure ambacht met klei, papier, karton, whiteboards, LEGO of klei.

Afhankelijk van het type product en het doel van je video kiezen wij de meest geschikt ambacht. En dat kan van alles zijn, zoals je hierboven al kort leest. In principe is alles wat je (makkelijk) kunt verplaatsen geschikt om een stop motion mee te maken. Hieronder de drie meest voorkomende stop motion animaties:

Whiteboard animatie

Dit type is een van de makkelijkste en meeste gebruikte stop motion animaties. Het enige wat je nodig hebt is een artiest (die goed kan tekenen) en een whiteboard. Dit type wordt vaak ingezet voor educatie / e-learning video’s.

Animaties voor karton en papier

Met papierkunst gaan we al een stap verder, het zit ‘m al in het woord: papierkunst. Stop motion video’s met papier zijn een kunstvorm, papier in beweging zorgt keer op keer voor verbluffende video’s die de aandacht trekken.

Stop motion met klei

Ook deze heb je ongetwijfeld vaker langs zien komen. Met klei bootsen we de wereld na en zijn we in staat een verhaal te vertellen. Vooral in video’s voor kinderen zie je regelmatig wereld bestaande uit klei.